رفتن به محتوای اصلی
x

 

 

بسمه‌تعالی

معرفی اجمالی کاوش (کرسی اندیشه‌ها و شناخت‌ها):

با توجه به لزوم ایجاد فضایی مناسب به‌ منظور تبادل دیدگاه‌ها پیرامون مسائل مهم دینی، سیاسی، اجتماعی و... در دانشگاه و با در نظر گرفتن اشکالاتی که بعضاً در کرسی‌های آزاداندیشی دیده می‌شوند (ازجمله مطرح نمودن ادعاهای غیر مستند یا غیر مستدل به‌جای بیان مطالب مستند یا مستدل و نیز جدل ورزی به‌ جای حقیقت‌جویی و حقیقت پذیری)، براساس یک ایدۀ دانشجویی و پس از تلاش و پیگیری زیاد، طرح «کاوش» در۲۰ بهمن ۱۳۹۳ رسماً آغاز به کار کرد و اکنون به حضورتان معرفی می‌گردد...

۱- هدف:

تبادل دیدگاه‌ها پیرامون تعدادی از مسائل مهم دینی، سیاسی، اجتماعی و... در فضایی منطقی و علمی، به ‌منظور کشف حقیقت.

• تاکنون در کاوش، محورهای «رابطۀ با آمریکا»، «اقتصاد ایران» و «سبک جنسیتی» (عفاف و حجاب) فعال ‌شده‌اند.

۲- ساختار اصلی:

الف- کرسی‌های تالاری بر اساس مقالات دانشجویی:

کاوش دراین بخش، برمبنای دریافت مقالات دانشجویان درزمینۀ محورهای موردبحث و انتشار مقالات در kavosh.iut.ac.ir قرار دارد؛ به‌ طوری‌که می‌توان از نویسندگان مقالات برتر برای تشکیل کرسی‌های تالاری دعوت نمود (چگونگی داوری مقالات، در صفحۀ «نحوۀ ارزیابی مقالات» آمده است).

• وبگاه کاوش، ازطریق اینترنت داخلی دانشگاه قابل‌ دسترسی است.

ب- شرایط لازم برای نگارش و ارسال مقالات:

۱ ـ برای ارسال مقاله، دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان پس از ثبت نام در وبگاه کاوش و دریافت حساب کاربری، مقالۀ خود را به‌ صورت PDF و با حجم کمتر از ۲ مگابایت، از طریق حساب کاربری‌شان ارسال می‌نمایند (سایر افراد نیز در صورت تمایل به ارسال مقاله می‌توانند ازطریق iutKavosh@chmail.ir یا شناسۀ مدیرکانال تلگرامی کاوش (@iutKavoshModir) با کاوش مکاتبه نمایند).

۲ ـ لازم است ادبیات مقاله، منطقی و مؤدبانه باشد و از هرگونه توهین و ادبیات غیراخلاقی پرهیز شود.

۳ ـ با توجه به اینکه هر محور، دارای چند موضوع مختلف است، باید در هر مقاله صرفاً به یکی از این موضوعات پرداخته شود و فضای کلی مقاله در چارچوب موضوع باشد.

• مقاله‌هایی که برای نقد و بررسی مقالات دیگر یا پرسیدن سؤال از آن‌ها نوشته می‌شوند نیز باید شرایط ۱ و ۲ را داشته و در چارچوب مقالۀ مورد نظر باشند.

پ- پیشنهاد می‌شود که:

  • صفحۀ اول مقالات، مطابق الگوهای (فرم‌های) صفحه‌های اول باشند تا بتوان آن‌ها را در سطح دانشگاه نصب نمود. این الگوها از صفحۀ «الگو، راهنما و آیین‌نامه» در وبگاه کاوش قابل دریافت هستند.
  • برای انتخاب موضوع و نگارش مقاله پیرامون آن، ترتیب مرحله‌ای موضوعات رعایت شود (هر محور کاوش دارای چند موضوع است که این موضوعات در چند مرحله دسته‌ بندی‌شده‌اند). تسلط بر روی موضوع (های) یک مرحله می‌تواند منجر به موفقیت بیشتر در موضوع (های) مرحلۀ بعد شود.
  • جملات ادعایی مانند این جملات که «آمریکا همواره از حقوق بشر پشتیبانی نموده است» یا «آمریکا توسط صهیونیست‌ها اداره می‌شود» به نحوی از سایر متن تمییز داده شوند و ازآنجایی‌که معمولاً لازم است این جملات به همراه شواهد، دلایل یا توضیحات کافی ارائه شوند، پیشنهاد می‌شود شواهد، دلایل یا توضیحات کافی برای آن‌ها در متن یا حاشیه یا پاورقی مقاله آورده شود.

برای این منظور می‌توان از امکان هایلایت کردن و یادداشت‌ گذاری برای هایلایت‌ها در فایل‌های PDF استفاده نمود.

  • جملات ارائه ‌دهندۀ اطلاعات نیز به نحوی از سایر متن تمییز داده شوند و منبع آن‌ها در متن یا حاشیه یا پاورقی مقاله معرفی شود. همچنین پیشنهاد می‌شود که نویسندۀ مقاله، در کنار معرفی منبع، توضیحاتی برای شناخت بیشتر آن منبع ارائه نماید تا خوانندگان مقاله نیز بتوانند منابع را بهتر بشناسند و در مورد میزان اعتبار آن‌ها قضاوت نمایند.

برای این منظور نیز می‌توان از امکان هایلایت کردن و یادداشت‌گذاری برای هایلایت‌ها در فایل‌های PDF استفاده نمود.

۳- ساختار کمکی:

با هدف اجرای بهتر ساختار اصلی، کاوش دارای یک ساختار کمکی است که شامل مواردی از قبیل موارد زیر است:

  • برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور کارشناسان (حول محورهای طرح)
  • ارسال فراخوان مقاله برای کارشناسان (حول محورهای طرح)
  • معرفی منابع مختلف (حول محورهای طرح)
  • کاوش ضمیمه (مناظرات مکتوب کاوش، محتواهای مناسبتی و نشریۀ «کرسی آزاد نقد»)

کاوش اجرایی (تبدیل نتیجۀ مطالعات و پژوهش‌ها به ایده‌های اجرایی و پیگیری این ایده‌ها)

 

تحت نظارت وف ایرانی