گزارش همایش ملی، علمی و پژوهشی

« علم و دین»

بحول قوه الهی و توجهات حضرت ولی‌عصر (عج) اولین همایش ملی ، علمی پژوهشی «علم و دین» توسط مرکز معارف اسلامی و با همکاری گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف در 27 و 28 بهمن ماه سال جاری برگزار گردید. گزارش کوتاهی از مراحل و روند برگزاری همایش به شرح ذیل می‌ باشد:

1- اخذ مجوز وزارت علوم به تاریخ 1/11/93 با شماره 202780 که توسط معاونت محترم آموزشی پژوهشی نهاد مقام معظم رهبری انجام گرفته بود. با پیشنهاد آن معاونت محترم ، گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان مسئولیت برگزاری همایش را به عهده گرفت و اخذ مجوز لازم از هیئت رئیسه محترم دانشگاه در بهمن ماه 94 اخذ کرد.

2- کمیته علمی همایش با تشکیل اولین جلسه در اردیبهشت ماه 95 در دانشگاه شریف عملا آغاز به کار کرد که اعضای آن به شرح ذیل می‌باشد.

اعضای محترم کمیه علمی همایش:

1- آقایان دکتر مهدی گلشنی؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر علمی همایش

2- دکتر سید محمود مدرس هاشمی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان

3- دکتر حمید پارسانیا؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

4- دکتر داود رنجبران؛ معاون آموزشی پژوهشی نهاد مقام معظم رهبری

5- دکتر مهدی ابطحی؛ معاون پژوهش دانشگاه صنعتی اصفهان

6- دکتر عبدالرحیم گواهی؛ رئیس مؤسسه ادیان

7- دکتر مصطفی تقوی؛ عضو هیئت علمی گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف

8- دکتر محسن عمیق؛ رئیس مرکز معارف اسلامی و ادبیات فارسی دانشگاه صنعتی اصفهان و مدیر همایش

9- دکتر حسین مطیع عضو هیئت علمی مرکز معارف و دبیر اجرایی همایش

3- کمیته اجرایی همایش نیز با مدیریت حجت الاسلام و المسلمین دکتر عمیق و دبیر اجرایی جناب آقای دکتر حسین مطیع تشکیل شد که اعضای آن به شرح ذیل می باشد.

اعضای کمیته اجرایی همایش

1- حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن عمیق رئیس مرکز معارف و مدیر همایش

2- حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا امینی رئیس نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان

3- دکتر حسین مطیع دبیر اجرایی همایش

4- حجت‌الاسلام والمسلمین علی رهبر عضو کمیته

5- دکتر مهدی سلمانی                          "

6- دکتر حسین طریقت پور                    "

7- دکتر علیرضا اسدی                         "

8- رضا علی بابائی                            "

4-  با تشکیل زیر کمیته‌ها در زمینه استقبال، پذیرش، تدارکات، تبلیغات، اجرا، با همکاری کارکنان مرکز و سایر مراکز مربوطه در دانشگاه از جمله نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و معاونتهای پژوهشی و فرهنگی و دانشجویی و مالی دانشگاه، حراست، انتظامات، روابط عمومی، نقلیه، تغذیه، تدارکات و مساعدت دانشجویان فعال دانشگاه بحمدالله کارهای همایش به سرانجام رسید و همه لوازم مربوط به برگزاری همایش آماده گردید.

5-  تهیه فراخوان مقاله همایش و اعلام آن در تیرماه 94 و پایان ارسال مقالات تا آخر آذرماه انجام شد.

6- مقالات رسیده به دبیرخانه 120 مقاله بوده که  در دو مرحله ارزیابی انجام گرفت و در نهایت 35 مقاله پذیرفته شده با تأئید دکترگلشنی دبیر علمی همایش 16 مقاله در همایش بصورت سخنرانی ارائه گردید و بقیه به صورت پوستر عرضه شد.

7- افتتاحیه همایش در 27 بهمن ماه در تالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیش از 500 نفر شرکت کننده در هر نوبت و با استقبال خوب از طرف دانشگاهیان و در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد.

8- روز دوم همایش 28 بهمن ماه در تالار شهید فتوحی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار گردید و با استقبال قریب به 300 نفر شرکت کننده در دو نوبت صبح و بعدازظهر ادامه داشته است.

9- خوشبختانه با برنامه ریزی‌هایی که انجام گرفته بود بحمدالله همایش براساس برنامه پیش رفت و بازتاب خوبی در دانشگاه و بیرون دانشگاه بویژه رسانه ها داشته است که امیدواریم بازخورد آن توسط مجموعه­های ذیربط به مرکز معارف ابلاغ شود. برنامه دو روز همایش به پیوست فیزیکی در بسته همایش به حضورتان ارسال می شود.

10-  سخنرانان این همایش عباتند از:

• دکتر مهدی گلشنی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • دکتر عبدالرحیم گواهی ، رئیس موسسه ادیان
  • دکتر مهدی برنجکوب ، معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان
  • دکتر محسن عمیق، مدیر مرکز معارف اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان
  • دکتر مصطفی تقوی ، عضو هیئت علمی گروه فلسفه علم دانشگاه شریف
  • دکتر مصطفی رستمی ، رئیس نهاد رهبری در دانشگاه شریف
  • دکتر رحیم شاهدی، رئیس نهاد رهبری در دانشگاه سهند
  • دکتر حسین مطیع ، عضو هیئت علمی مرکز معارف اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان

11- ارائه مقالات توسط صاحبان مقاله در چهار پنل مجزا انجام شد که در هر پنل با حضور اساتید مختلف و میهمان مطالب و عناوین مقالات مورد نقد و بررسی قرار گرفت و این خود بر ارزش علمی همایش افزوده بود.

اساتید شرکت کننده در پنل های علمی :

پنل اول:

• استاد علی رهبر
  • استاد علیرضا امینی
  • استاد هادی اکبرزاده

پنل دوم :

• استاد عبدالحمید آکوچکیان
  • استاد مصطفی تقوی
  • استاد مصطفی رستمی

پنل سوم :

• استاد سید روح الله موسوی زاده
  • استاد علیرضا منجمی
  • استاد رحیم شاهدی

پنل چهارم :

• استاد عبدالرحیم گواهی
  • استاد مصطفی تقوی
  • استاد اتابکی

12- میزگرد علمی نیز با حضور اساتید آقایان:

دکتر مهدی گلشنی – دکتر عبدالرحیم گواهی- دگتر حمید پارسانیا- حجت الاسلام والمسلمین عبدالحمید آکوچکیان- دکتر حسین مطیع در بعد از ظهر روز دوم برگزار گردید.

13- هسته پژوهشی علم و دین در روز اول همایش افتتاح شد و با دست دکتر گلشنی از بنر آن پرده برداری انجام گرفت. امید است این همایش زمینه ساز توسعه مطالعات میان رشته ای علم و دین در سطح دانشگاه و میان مدت ارتقاء هسته پژوهشی به مرکز و در نهایت ایجاد رشته های علم ودین در مقطع تحصیلات تکمیلی باشد.

در پایان ضمن تشکر از همه دست اندرکاران همایش و همه کسانی که ما را در این امر پرمشقت یاری رساندند امیدوارم که این همایش در عرصه علمی دانشگاه و سطح کشور دارای برکات علمی بوده باشد و زمینه علمی و پژوهشی برای اسلامی شدن دانشگاه ها و جهت دهی علم و تکنولوژي بر اساس آموزه های دینی بوده باشد و توانسته باشیم قدمی کوچک در مسیر تولید علم و فکر و گفتمان سازی در جامعه علمی کشور برداشته باشیم .

تحت نظارت وف ایرانی